tiistai 29. huhtikuuta 2014

Nyhtöpossu

Tein viime viikolla vihdoin nyhtöpossua. Olin etsinyt pitkään ohjetta, joka olisi järkevä työmäärältään. päädyin lopulta vähän sitten soveltamaan, niinkuin aina :)

Possusta tuli todella hyvää ainakin omasta ja mieheni mielestä.

Käytin siihen:
1,5kg porsaan kassleria, paistia tms. (itselläni oli tällä kertaa Pirkka porsaan uunipaisti, joka tosin on marinoitu. Pyyhin marinadin pois ennen maustamista)
1dl muscovadosokeria
1rkl coffee rub-mausteseosta
1rkl cajunmaustetta
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl mustapippuria

Sekoita sokeri ja kaikki mausteet keskenään ja hiero huoneenlämpöisen lihan pintaan. Paista kannellisessa uunivuoassa tai folion alla 110 asteessa todella kauan :) Vähintään 6 tuntia (itse paistoin 6-7 tuntia ja liha olisi ehkä voinut olla vielä vähän pehmeämpää ja helposti revittävämpää, joten ensi kerralla paistan 8 tuntia). Anna vetäytyä ja hieman jäähtyä vähintään 30min. Revi possu kahden haarukan avulla riekaleiksi. Lisää liha paistoliemen joukkoon.

Nauti.

Itse nautiskelimme uuniperunan kera. Sopi loistavasti. Kirjoitan tätä paastopäivänä ja voin kertoa, ettei ole hyvä idea :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti