lauantai 6. joulukuuta 2014

Punajuurilaatikko

Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi päätän blogihiljaisuuteni joulunaikaan hyvin sopivalla reseptillä. Itse olen tehnyt tätä jo vuosia jouluksi ja muutoinkin. Olen aiemminkin jakanut täällä punajuurireseptejä, joten voisiko tästä päätellä jotain.. Kyllä, taidan olla punajuurifani.





 Valitettavasti tuo näyttää noissa kuvissa jo lähinnä kertaalleen syödyltä, mutta vika on kuvaajassa, eikä ruoassa :)

Eli tarvitset:
10-15 punajuurta koosta riippuen
Pari sipulia
Pari purkkia ranskankermaa
1dl Suurimoita (esim. manna)
Piparjuurta tahnana tai tuoreena maun mukaan
Suolaa, mustapippuria, timjamia ym mausteita maun mukaan

Keitä, kuori ja paloittele punajuuret, pilko sipulit. Soseuta molemmat. Itse käytin sauvasekoitinta. Lisää loput aineet ja aja tasaiseksi. Itse tykkään käyttää anteliaasti piparjuurta eli ainakin pari sellaista pientä tuubia tahnaa tai reilu pala tuoretta.

Laita massa vuokaan. Paista 150 asteessa ainakin tunti vuoan koosta riippuen. Kannattaa melkein jakaa massa kahteen pieneen vuokaan niin ei paistuu nopeammin ja paremmin. Valmiin laatikon pinta on tummunut ja se irtoaa hieman reunoilta.

Sopii tarjottavaksi joulukinkun tai melkein minkä tahansa lihan tai miksei kanan, kasvisten tai kalankin kanssa :)

Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti